Saturday, March 29, 2008

Überangliško lietuviško blogo atradimas

Kartais susivokiu, jog kibernetine prasme esu kiek analfabetė. Gyvenu gyvenimą, o ne second life ir dažnai mieliau vartau knygą, gerą žurnalą ar šeštadienio "Guardian", o ne skrolinu beribiame internete. Viena vertus, dirbu ne prie kompiuterio, kitaip turbūt ir mano bloge būtų daugiau visokių vidžetų. Ir dar daugiau visko skaityčiau ir dalinčiausi savo diskaveriais.

Vakar porą valandų prasėdėjau skaitinėdama blogų nominantų įrašus. Reikia susipažinti prieš balsuojant, nutariau. Sužinojau, kad paraleliai vyksta ir kiti blogų rinkimai. Partizaninis karas? Ar čia kaip su tom išeivių televizijom ir tiesiog kartais vasiukiška Lietuva? Niekaip nepasidaliname ir eilinį kartą vietoje to, kad vienytumėmės ir pasiektume daugiau (viešumo ir kokybės) skaldomės. Bent blogosferoje galėtų būti mažiau politikos.

Prisipažinsiu, kad atradau daug visokių gėrybių ir įdomybių, tik niekaip nesupratau viename labai populiariame bloge vyraujančios tendencijos kiekvieną sakinį perkošti per anglicizmų rėtį. Nors autorius pats pripažįsta, jog anksčiau jis apparently taip neabusino angliškų žodžių, nesuprantu, wtf? Nes eventualiai daugiau jaučiu, jog trigerinamos mano anglų žinios, o ne apparently exposinamas kažkoks contentas. Unless toks ir yra waaaaay überangliško blogo conceptas. Luckily belieka rejoycinti, kad kiek kertu minėta kalba. At the end of the day, jei tendiname ieškoti angliškų blogų, turime internet accessą. Though galbūt überbitchinu. Really, too much is too much. Peace. Please.

4 comments:

Jurga said...

Gal tas blogas tiesiog atitinka jo pavadinimą - blogas and durniaus?
Jei taip, tai kazkaip nelabai nervuoja tas überangliškumas... Bet kasdien tokį blogą skaityt pavargtų ir akys ir smegenys...

Jurga said...

O be o kalbėkime LIETUVIŠKAI :)
(o gal žemaitiškai?)

Raimundas Zabarauskas said...

Perimu (beveik, kaip blogatone):

http://www.rzu.lt/index.php?2008-04-01

Anonymous said...

Prajuokinai, bet kazkaip is kart pagalvojau kad blogantdurniaus parodijuoji :) o as ji skaitau beveik kasdien nu ir nieko nepavargstu :) Na kartais erzina tas didelis kiekis anglizmu, bet blogas asmeninis, nepatinka - neskaityk. Be to yra i ka pirstu pabadyt, kai kas nors papriekaistauja uzsienio lietuviams del "uzterstos" lietuviu kalbos :)