Tuesday, November 06, 2007

Lietuviški darbo pasiūlymai Airijoje

Auklės, dirbančios lietuvių šeimose Airijoje, vidutiniškai uždirba 4-4.50 Eur už valandą. Pusę oficialaus minimumo, kuris šiuo metu siekia 8.65 Eur/val (pagal jį Airiją ES lenkia tik Liuksemburgas). Vadinasi, kažkas dirba ir už tokį atlyginimą. Kitaip nesiūlytų.

Viename Airijos laikraštyje lietuviams publikuojamas darbo skelbimas: "Siūlomas darbas vakarais". Vadinasi, kažkas atsiliepia ir į tokius skelbimus. O po to kraupstame, kai šešiolikmetes parduoda kaip lėles.

Tokiame konktekste pasiklystu tarp pasiūlos ir paklausos niuansų. Susimąstau apie nepilnavertiškumą, gimusį kažkur rytų europietiško perfekcionizmo ir besąlygiško paklusnumo sankirtoje. Susimąstau apie manipuliavimo virtuozus, gimusius brėkštant demokratijos saulei. Auštant rytui, kuomet viskas atrodo įmanoma. Kuomet žmogiškumas atrodo tesąs miražas, trupantis vartotojiškumo krumpliaračiuose. Kuomet tegalioja džiunglių įstatymai.

1 comment:

Anonymous said...

Gerbdami Lietuvos didvyrius, neuzmirskime ir naikinamu musu broliu etninese zemese, ten jie bijo uzsirasyti lietuviais del nuolatinio persekiojimo. Punske, Seinuose, Gudijoje kaip ir Rusijoje Lietuvos biudzeto lesomis(!) leistos statyti vos kelios mokyklos, o simtas (100!) lenkisku (kaip dar 120 rusisku mokyklu) Vilniuje, Salcininkuose ir kitur musu mokesciais pastatytos ir islaikomos toliau lenkina ir rusina lietuvius, lenku ir rusu genocido aukas. Faktais ir dokumentais irodyta, kad lenku okupacijos metais, jei lietuvis uzsirasydavo lenku nereikejo moketi zemes mokesciu ir uz vaiku moksla, jei dabar bent pora metu taip padarytume, kiek slavu etnocido auku beliktu lenkais ar rusais?!

Dabar Vikipedia redaktoriaus teises turintis lenkas, anglu kalba varo propoganda apie Vilniaus krasta, kai bandeme taisyti kazkoks " Piotr Konieczny" is Krokukuvos uzblokavo musu IP. Visi kas galite taisykite lenku mela, propoganda ir demagogija apie Lietuva --- en.wikipedia.org/wiki/Polish_minority_in_Lithuania