Tuesday, October 02, 2007

Ieškomi lietuviai

Pasaulis vis dėlto mažas. Mano bendradarbė lenkaitė dvi dienas per savaitę savanoriauja vienoje organizacijoje, kovojančioje su rasizmu, diskriminacija, ksenofobija ir panašiais baubais. Pluša mergaitė negailėdama jėgų.

Šįryt ji man paskambino prašydama informacijos apie Lietuvių dienų Airijoje organizatorius, mat netyčia sužinojo apie renginį, o 2008 m. Europos Sąjungoje skelbiami tarpkultūrinio dialogo metais, taigi organizacija, kuriai ji atstovauja, pamanė, jog gal lietuviai susidomėtų bendradarbiavimo galimybėmis. Įdomumo dėlei galiu paminėti, jog susisiekusi su lenkais ji išgirdo neigiamą atsakymą, mat lenkams atstovaujančios organizacijos atstovai paaiškino, jog dabar siekiama ne įjungti lenkus į Airijos kultūrinį gyvenimą, o paraginti juos grįžti į Lenkiją... Kažkur girdėta melodija...

Beje, vakarop mano kolegė sulaukė nacionalinio transliuotojo RTE skambučio. Žurnalistai klausė, ar ji ką žino apie Lietuvių dienas Airijoje (skambutį jai "permetė" organizacijos, kurioje ji savanoriauja, šefas). Lenkaitė nustebo, kad jos klausia apie lietuvių dienas, o aš susimąsčiau, kodėl Airijos žiniasklaida nelabai ką žino apie artėjantį renginį. Nenustebkime, jei ir paprasti mirtingieji airiai apie jas neką tesužinos. Nenustebkime, jei ir toliau mus painios su lenkais.

3 comments:

Anonymous said...

Siaip visa info apie ALB (Airijos lietuviu bendruomene) yra ju puslapyje www.alb.ie
Jie tikrai turetu organizuoti sias dienas..

Anonymous said...

Siek tiek informacijos yra alb tinklapyje, tas taip, taciau organizatorius yra ambasada ir urm, alb turbut vietoje darbo ranku bus. Labai gaila airiu del ju tokiu zurnalistu, kad i-netu nemoka naudotis - URM puslapyje visa info yra, ka tik pavepsojau :)

Lina said...

anonymous, kaip zurnaliste galiu pasakyti, kad tokia info visoms media issiunciame mazdaug savaite pries rengini, kad jiems nereiktu ieskineti po visokius URMus, o butu parasyta tiesiai i ekrana. budamas airiu zurnalistas tu LT URMo webe ieskotum tokios info? Sutik... :)