Tuesday, June 05, 2007

Jūsų ežerėlis ir mūsų kalnai

"Vakar maudžiausi po darbo ežere. O jūs žiūrėjote į purviną Temzę. Pavydit, ane? Ir didesnis atlyginimas nepadeda, tenka vonia pasinaudoti, bet ten juk nepaplaukiosi", - kažkur virtualioje erdvėje pasisakė neemigrantas.

Galbūt užjūrių ežeruose mes nemirkstame taip dažnai kaip prelegentas (lai džiaugiasi, kol visų neprivatizavo), tačiau bent jau galime kopinėti kalnais. Šiandien su trimis lietuviais ir dviem airiais užkopėme į keturias Wicklow viršūnes, aukščiausioji siekė 725 m. Ne Everestas, bet ir ne Juozapinė...

Jaučiuosi tarsi būčiau kulta su spragilais - skauda mentis, blauzdas, rankas, pečius, nugarą... Bet buvo gražu.


Fancy Mountain, Co. Wicklow

Taip, mes ne vien dirbame, bet ir važinėjame dviračiais, nardome, kartais skanaujame Pietų Korėjos virtuvės delikatesais, o kartais - indų, vakarais einame pasivaikščioti prie jūros, o grįžę geriame gerą vyną ir džiaugiamės jo pasiūla čia (Naujoji Zelandija, Libanas, Argentina, Graikija, Portugalija, etc), keliaujame, fotografuojame, skaitome knygas, jei airiška vasara nelepina, prie židinio su gera kompanija gurkšnojame "Glenrothes 1992" .

Mes čia gyvename. Ir kaip tame animaciniame filmuke kviečiame atvažiuoti į Rūgpienių kaimą. Bent pasisvečiuoti. Gal patiks? Net be ežerėlio?

4 comments:

Unknown said...

patinka oi patinka man tamstos komentarai!!! :) tiesa tokia, kad gera bet kur, kur esi, jei tik moki ta suprasti ir tuo pasinaudoti! :) prie ezerelio gali ir uodai kasti, lygiai kaip ir gali grazu but! :) smagu skaityt man ta tavo bloga - bet istikro tai gera :)

Alice said...

Zinoma, kad yra vietu, kuriu as pasilgstu: suoliukas prie Nidos baznycios, Skulpturu parkas Klaipedoj . Zinoma, as negaliu situ vietu perkelti savo kasdienini gyvenima cia, bet juk yra kitu vietu, kitu dziaugsmu. Pavyzdziui si vakara sedesim su draugais and uolu ir kepsimes sau vakariene, sekmadieni laivu plauksime i sala aplankyti giminiu. Po teisybei, tai mano suoliukas Nidoj ir Skulpturu parkas atrodo dar grazesni ir mielesni nei tikroveje butent del to, kad jie nera mano kasdienybe ar siaip lengvai pasiekiama geografine vieta. Reikia moketi dziaugtis tuo, kas duota.

Jurga said...

Sveikute, labai jau maloniai nustebinta buvau visai netycia uztikusi tavo bloga. Ir toki nebloga! :D Sirdis dainuoja. Gaila, kad tik dabar radau. Gal, sakau, reiketu nuoroda i ji patalpinti bendruomenes puslapyje? Ka manai?
Kuo nuosirdziausiai,
Jurga

Anonymous said...

http://markonzo.edu http://vator.tv/person/biofreeze-coupon http://blog.bakililar.az/tempurpedica/ http://www.qxpress.com/cs/members/Keno.aspx http://aviary.com/artists/Dishnetwork http://vmtoolkit.com/user/Profile.aspx?UserID=150070