Saturday, May 12, 2007

Kaip emigrantams gražinti skolą Tėvynei

Manau, kad esi skolinga investicijas, kurias Lietuvos Respublika sudėjo į tamstos ugdymą, sveikatos priežiūrą, infrastruktūrą ir pan. <...> Valstybės biudžeto sąskaitos numeris viešas.

Jurgos D. Martini laiškas sukėlė nemažai diskusijų, iššaukė per tūkstantį komentarų ir keletą pasisakymų bloguose. Suglumau Liutauro bloge atradusi aukščiau cituojamą pastraipą ir susimąsčiau, kaip reikėtų Lietuvos Respublikai grąžinti investicijas į mano ugdymą, sveikatos priežiūrą, infrastruktūrą ir pan.

Kiek eurų pakaks pervesti močiutei, kad pakaktų iki kitos lietuviškos pensijos?

Kiek bijūnų reikės pasodinti po daugiabučio langais ir tikėtis, kad jų nenuskabys vaikigaliai?

Gal kažkiek metų reikės dirbti nemokamai - kaip Jokūbui, dukart po septynerius plušusiam už Rachelę?

O gal už kažką reikės nubalsuoti, tik neapsisprendžiu, kam esu labiau skolinga savo balsą - Sąjūdžiui, nes jo žmonės pradėjo kurti Lietuvą, Artūrui Zuokui, nes PRindamas save jis, pripažikime, vis dėlto PRino ir Vilnių, kurį mylėsiu iki grabo lentos, net ir su Valdovų rūmais ir naujuoju Šanchajumi*, o gal Algirdui Mykolui Brazauskui už bandymus likti inkaru, stabiliai laikančiu Lietuvą "nieko neatsitiko" uoste?

Kelias gėlių puokštes reikės nupirkti Sodros darbuotojoms, kol mamai suteiks išankstinę pensiją?

Kelių "Kauno asorti" dėžučių pakaks, kad po operacijos gulėdama palatoje nebūčiau pamiršta? O galbūt su "Kauno asorti" net neverta prasidėti, o tiesiog į vokelį įdėti du Basanavičius ar Vydūną?

Kelias sagutes reikės prasisegti, kad muitininkai Vilniaus oro uoste į mane nežiūrėtų kaip į tautos išdavikę su iš kišenių byrančiais eurais?

Kiek pakaks išsipirkti teisei į laisvą žmonių judėjimą?

Kritikams siūlau paskaityti Didžiojoje Britanijoje gyvenančios lietuvės reakciją į užuominas apie skolas . Itin subjektyviais klausimais kartais neišeina likti objektyviai, todėl stoju į jos pusę, keliu į viršų nykščius ir sakau "taip".

* o bet koks PRas yra geriau nei jokio

3 comments:

Unknown said...

užskaitau. pagalvosiu ir atsakysiu ;)

Lina said...

:) mielai luktersiu

liutauras said...

nelabai nuosekliai, bet geriau negu nieko: http://www.blogas.lt/liutauras/252314/diskusija-su-emigrantais-nemokama-emigranto-vaikyste.html