Wednesday, May 14, 2008

Virtotali skylė arba informacijos apie įvykius Vilniuje beieškant

Pykstu. Kiš miš, o ne žinių visuomenė Lietuva yra. Bobučių pasakos, o ne informacijos tinklas. Kronikos, o ne naujienos. Elementari lodarystė. Norite pritraukti turistų į mūsų žemelę?


Baltasis. Foto©mano


Pamėginkite angliškai paieškoti informacijos apie kultūrinius įvykius Lietuvoje (teatrus, koncertus, festivalius) ir suprasite, kodėl dažniausiai kultūrinis turizmas mūsų Tėvynėje baigiasi po lietuvaičių sijonais.

Informacijos anglakalbiams apie įvykius sostinėje birželį - nulis. Čia, berods, prie Vilnius - Europos kultūros sostinė atributų priskiriama svetainė. Mažiau pranešimų spaudai apie Europos miestuose besileidžiančius angelus iš Vilniaus siuntinėkite - jei tie angeliukai ir apžavės ne kuriuos, ko jie atvyks į Lietuvos sostinę pažiūrėti? Ką jau bekalbėti apie tai, jog www.lietuva.lt vis dar neveikia.

Gūglinu. "Lietuva kultura". Ačiū už katalogą.

Pasiknaisioju atminties archyvuose. LVSO svetainė. Randu koncertą, kuris vyks tuo metu, kai būsiu Lietuvoje, su gražia programa ir orkestru iš Maskvos. Deja, nenurodoma bilietų kaina.

Improvizuoju. O.Koršunovo svetainėje kiek daugiau vilties ką nors rasti. Bent yra birželio repertuaras.

Gūglinu toliau. "Kaunas kultūra". Esu nuboškiama čia. Tiesa, šiek tiek daugiau turinio apie festivalius Vilniuje.

Delfi - informacija porai savaičių į priekį.

Mielieji, tai gerai, kad aš turiu draugų ir pažįstamų Vilniuje, kalbu lietuviškai, atvykusi nesibodžiu naudotis visuomeniniu transportu ir klausytis svetimų pokalbių jame - kartais nugirsti įdomių naujienų. Tačiau nejau negalima sumąstyti vieno portalo, kuriame būtų informacija apie kultūrinius renginius Lietuvoje? Juk vasara jau čia pat. Nenuostabu, kad lenkai mina vis to pačio Žurfako kiemelio trinkeles metai iš metų. Kad, regis, daugiau ką veikti Lietuvoje nėra. Jei kelionę planuoji. O kai teturi savaitę, planuoti reikia.

8 comments:

Anonymous said...

www.culture.lt yra tikras lietuviško interneto monumentas, vieną pirmųjų kultūros svetainių, sukurta berods 1998 metais.. nuo tada ji ir nesikeitė beveik :)

bet iš tiesų norėjau tavęs paklausti, kaip ne interneto, bet vyno ekspertės: ar tiesa, kad žolės skonio baltas vynas reiškia jog jis buvo padarytas iš neprinokusių vynuogių?

Anonymous said...

Visu pirma didelis ACIU uz labai teigiama-gyva-aktualu bloga. Zavus, proza dvelkentis stilius su asmenine gaidele. Ir toliau taip!
Kas liecia ziniasklaida ir kulturinius lietuviskus tinklapius, esu jau seniai tuo nuosivyles. Planuok ne planaves, bet gryzes i "Marijos Zemele" viska turi labai skubiai perplanuoti, nes visa priesankstine informacija jau "paseno".
Tikiuosi, kad tau sekantys linkai bus naudingi:
http://www.culture.lt/lmenas/
http://www.anonsas.lt/portal/categories/81

Gero pasikulturinimo gimtineje ;)

Darius

Lina said...

del vynu (kokia ten as eksperte bebuciau), bet labai jauno, vos ka tik supilstyto i butelius NZ Sauvignon Blanc aromatas irgi gali buti apibudintas kaip ka tik pjautos zoles. Muscadet is Loire slenio Prancuzijoje taipogi gali tureti nemazai rugsteles, o aromatas ir poskonis (jetus, tas lietuviskas vyno zodynas) kiek zolytes niuansu skleisti. Bet tai jokiu budu nera indikacija, jog vynas gamintas is neprinokusiu vynuogiu. Tokie nemazai rugsteles, ka tik pjautos zoles ir citrusiniu aromatu vynai labai tinka su tirkstesniais grietineles pagrindu darytais padazais ir , be abejo, zuvimi. Aisku, zole zolei nelygu :) kartais, kai vynas nera subalansuotas, to grassiness (angliskas terminas) gali buti per daug. Viliuosi, atsakiau i klausima.

Aciu uz gerus zodzius Dariui.

Anonymous said...

na, tai vadinasi, man patinka nesubalansuooti, zooooliniai sauvignon blanc :D

Lina said...

kaip ir labai didelei vyno vartotoju daliai,beje :) galiu parekomentuot pora, ypac jei VLN gyveni. O jei ne LT, tai dar lengviau turetu but.

kiki said...

noriu pagirti nuotrauką, ilgai nesupratau, kame ten reikalas, mat akuliorščikas, maniau, kad senovinė. Tiesiog išlaužei graviūrą. Sveikinu

Anonymous said...

tikrai? Gyvenu ne LT. Maloniai prasau rekomenduoti. Mano ragautas Constantia buvo tikro krapu skonio. Nerealu :)

Anonymous said...

anglų kalba ir patys galime rašyti apie LIETUVĄ, tereikia papildyti

www.en.wikipedia.org

tereikia noro. Ir asmeninės iniciatyvos.