Tuesday, March 20, 2007

Aplinkui - migla

Viskas aplinkui gaudžia ir aidi, lyg būčiau įsiliipusi į milžinišką ąsotį.

Skaitinėju Juliaus Sasnausko "Malonės akrobatiką" ir labai tikiuosi, kad iki šeštadienio pasveiksiu, nes išskrendu kelioms dienoms į Seviliją.

Dar užmetu akį į Delfi komentatorių pasisakymus prie nuotraukų iš Šv. Patriko dienai skirto parado. Girti lietuviai sumuša girtus airius - blogai, viršyja greitį - blogai, organizuoja Kaziuko mugę Dublino centre - blogai, žygiuoja Patriko parade - blogai. Iš kur tiek pykčio? Imperijos dažniausiai žlugdavo dėl vidinių susiskaldymų. Panašu, kad ir Lietuva gali sulaukti panašaus likimo. Šįkart net nereikės kaltinti Rolando Pakso ir juodųjų technologijų. Tegalėsime kaltinti save. O galėtų vietoje Delfi komentatoriai kartais paskaitinėti "Malonės akrobatiką". Veikia labai terapiškai. Ir net nereikia būti pamaldžiu kataliku, kad neliktum abejingas tekstui.

1 comment:

Saulius said...

Šiaip tai mes lietuviai - mėgstanti bėdavoti bei vienas kita atgal katilan traukianti tauta :) Skamba gana žiauriai, bet kad pasveikti dažniausiai reikia suprasti kad sergi.
Taigi.
Džiugu kad vis daugiau ir daugiau lietuviu apsilanko bei pagyvena užsieniuose. Manau tas be abejo daro teigiama įtaka bei kreipia bendra procesa teisinga linkme. Lėtokai bet kreipia.